Tips på bra tvättmaskiner

Marknadens mest hållbara tvättmaskin är utan vidare Miele. Miele själva går ut med informationen att deras tvättmaskiner håller minst i 10. 000 drifttimmar. Detta motsvarar en genomsnittlig användning på ca 20 år. Vill vi således ha en hållbar tvättmaskin så är det klart att vi satsar på en Miele.

Nackdelen med bra tvättmaskiner – priset

Nå varför skulle vi inte köpa en Miele då? Svaret är kort och gott priset. Miele är helt klart dyraste märket på marknaden idag. Dock skall man komma ihåg att det inte är solklart att Miele tvättmaskiner har de bästa tvättresultaten. Då man jämför hållbarheten klarar inget annat fabrikat Miele men är det då detta som talar mest för just dig. Jag uppskattar nog tvättresultatet mera än hållbarheten men vi är ju även där olika. Jag köper nog hellre en ny tvättmaskin oftare som tvättar utmärkt än att jag skall reta upp mig på att tvätten inte är så ren som jag vill att den skall vara. För mig är det ingen betydelse om jag måste byta tvättmaskinen oftare bara jag får mina kläder rena och fina.

LG, Elektrolux och Bosch är tre märken som är rätt kända och mycket sålda. Dessa tre jagar Miele och de har alla både för- och nackdelar. Vad du än väljer av dessa så kommer du att få en bra maskin. LG är ett bra märke men har tyvärr haft lite problem med servicen eftersom företaget styrs från utlandet och de har ett litet annat servicetänkande. Själv har jag nu just en elektrolux som jag är mycket nöjd med. Jag tror att oavsett om du köper en LG, Bosch eller Elektrolux av lite dyrare modell så gör du ett bra var. Lycka till i ditt val av tvättmaskin!

Bra att veta när du skall köpa tvättmaskin

Här finns ett ständigt växande antal artiklar om tvättmaskiner och om vad du behöver veta innan du skall köpa din första eller uppdatera din nuvarande.