Tvättmaskinstips

Här finns alla artiklar med tvättmaskinstips, köpråd, och annan allmännyttig information gällande tvättmaskiner.

Encyclopedia för tvättmaskiner

By admin, 16 September 2011

Om du ämnar skaffa en ny tvättmaskin kan du bli mycket överraskad. Utvecklingen vad som gäller tvättmaskiner forcerar mycket snabbt och även om det är bara ett halvt decennium sedan du senast bytt tvättmaskin kan en massa egenskaper förändrats. När du söker genom olika nya modeller, kommer du alltså att finna att många nya funktioner tillkommit. Det kan till en början vara svårt att förstå sig på alla nya finesser. Frestelsen att köpa en ny likadan tvättmaskin som den gamla kan vara stor för att den känner du till sen tidigare, samtidigt som du kan tänka: “Ja, den har fungerat hittills och gjort ett bra jobb, så varför inte”

(more…)

Tips på bra tvättmaskiner

By admin, 24 August 2011

Marknadens mest hållbara tvättmaskin är utan vidare Miele. Miele själva går ut med informationen att deras tvättmaskiner håller minst i 10. 000 drifttimmar. Detta motsvarar en genomsnittlig användning på ca 20 år. Vill vi således ha en hållbar tvättmaskin så är det klart att vi satsar på en Miele.

(more…)

Hur rengör man sin tvättmaskin?

By admin, 14 July 2011

Behöver man rengöra en tvättmaskin? Hur gör man det effektivast? Tvättmaskinen bör rengöras ibland eftersom dagens tvättmedel är så effektiv att det tvättar kläderna rena på en låg temperatur, medan tvättmaskinen ibland behöver en högre temperatur, och hett vatten för att hållas ren. (more…)

Tvättmaskinens historia

By admin, 11 July 2011

Hur länge har tvättmaskiner funnits och vem uppfann dem? Har ni hört tvättmaskinens historia? Den börjar för 5000 år sedan… (more…)

Har du funderat på energimärkningen på tvättmaskiner eller andra vitvaror? Vad betyder egentligen de olika symbolerna och vilka är egentligen miljövänligast? Man hör ofta att det pratas om energiklass eller energimärkning, samt också miljöklass eller miljömärkning. De är betyder alla samma sak, och är en skala som förr gick från A till G, men som nu har utökats med symboler. (more…)

Frontmatade tvättmaskiner har blivit testade av testfakta 2008. Här presenteras resultatet (som för övrigt också kan ses från denna pdf). Även om datan är lite gammal så kan den vara intressant att se på, i alla fall för att se vilka faktorer du skall kolla in när du väljer din egen tvättmaskin. (more…)

Tvättmaskiner håller i allmänhet lite kortare tid än många andra hushållsmaskiner. När medelhållbarstiden för vitvaror är ca 6-8 år så kanske tvättmaskinerna håller ca 3-4 år.
(more…)

Bra att veta när du skall köpa tvättmaskin

Här finns ett ständigt växande antal artiklar om tvättmaskiner och om vad du behöver veta innan du skall köpa din första eller uppdatera din nuvarande.