Hur rengör man sin tvättmaskin?

Behöver man rengöra en tvättmaskin? Hur gör man det effektivast? Tvättmaskinen bör rengöras ibland eftersom dagens tvättmedel är så effektiv att det tvättar kläderna rena på en låg temperatur, medan tvättmaskinen ibland behöver en högre temperatur, och hett vatten för att hållas ren.

Hur rengör man sin tvättmaskin effektivt och miljövänligt?

För att rengöra tvättmaskinen effektivast så kan du använda dig av en påse citronsyra. Det hittar du oftast i din mataffär. För att få en effektiv rengöring av tvättmaskinen så sätter du ett program på 90 grader och in med citronpåsen. Efter detta så borde den möjliga unken lukten försvinna. Det som inte rekommenderas är att köra med klorin. Det är ett fungerande knep men ifall man vill vara miljövänlig så är det inte ett bra sätt.

Rengör din tvättmaskin så att den blir lika ren som dessa!


Det är också bra att med jämna mellanrum rengöra facken där man sätter tvättmedel. Det gör man enklast ifall man får dem fri från tvättmaskinen och kan tvätta dem under vattenkran tillsammans med någon typ av rengöringsmedel.

Bra att veta när du skall köpa tvättmaskin

Här finns ett ständigt växande antal artiklar om tvättmaskiner och om vad du behöver veta innan du skall köpa din första eller uppdatera din nuvarande.